Duyuru
Öğretim Elemanı Sanal Sınıf Bilgilendirmesi 1
16 Ekim 2020 | 16:17

Değerli Öğretim Elemanlarımız,

GUZEM Öğrenme Yönetim Sisteminde bildiğiniz üzere sanal sınıflar ile eş zamanlı olarak derslerimize devam etmekteyiz. Sanal sınıflarda kamera ve ses ayarlarının doğru yapılabilmesi ders süreci açısından oldukça önemlidir. 

İçerik

Dersinize tanımlanmış olan sanal sınıfa tıkladığınızda açılan sanal sınıf sayfasında kamera ve ses ayarlarını yapmanız için sistem kontrolü penceresi otomatik olarak açılmaktadır. Fakat eğer sanal sınıfa ilk defa giriş yapıyorsanız kullandığınız tarayıcı kamera ve mikrofonun kullanılmasına yönelik sizden izin isteyecektir. Bu uyarıya izin vermeniz gerekmektedir.

 

Sistem Kontrolü
Sistem kontrolü aracı ile kamera, ses ve bağlantı ayarlarınızı kontrol edebilirsiniz.

Eğer daha önce sanal sınıfa giriş yaptıysanız bu pencereye daha sonra da erişebilirsiniz.

Önceden kamera ve ses ayarları için engelleme yaptıysanız tarayıcınız bunu kaydedecektir. Bu işlemin iptali için adres satırının sağında bulunan kamera/mikrofon simgesine tıklayarak ayarları değiştirebilirsiniz.

Yetki Verme

Öğrenciler sanal sınıfa giriş yaptığında kamera ve ses ayarları varsayılan olarak kapalı gelmektedir. Ancak dersin öğretim elemanı olarak siz, onlara kamera ve ses yetkisi verebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için Katılımcılar bölümünde, kamerasını ve/veya mikrofonunu açmak istediğiniz öğrenci bilgisine tıklayınız.

Daha sonra kamera ve/veya mikrofon düğmelerine tıklayınız. Bu düğmeye tıkladığınız anda öğrenciden kamera ve/veya mikrofon açılması işlemi için izin penceresi açılır. Eğer öğrenci onay verirse ancak kamera ve mikrofonu açılır.

Yetki verdiğiniz öğrencinin kamerasını ve/veya mikrofonunu kapatmak istemeniz durumunda tekrar kamera ve mikrofon simgelerine tıklamanız yeterlidir.

background image