Duyuru
Öğretim Elemanı Sanal Sınıf Bilgilendirmesi 2
19 Ekim 2020 | 11:38

Değerli Öğretim Elemanlarımız,

GUZEM Öğrenme Yönetim Sisteminde bildiğiniz üzere sanal sınıflar ile eş zamanlı olarak derslerimize devam etmekteyiz. Sanal sınıfta yer alan araçların kullanımı ders süreci açısından oldukça önemlidir. 

İçerik

Sohbet Ayarları

Sanal sınıfa giriş yaptığınızda çark simgesine tıklayarak sohbet ayarlarını düzenleyebilirsiniz. Gelen mesajları yalnızca siz görebilir veya özel mesajları engelleyebilirsiniz.

Ders sonunda sohbet geçmişini silebilirsiniz.

Genel Ayarlar

Katılımcılar sekmesinden kamerasını, mikrofonunu veya paylaşımını açmak istediğiniz öğrencinin isim bilgisine fare yardımıyla tıklayarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Her üç işlem için ilgili simgeye tıkladığınızda ilgili öğrencinin sayfasında onay penceresi açılacak olup yalnızca öğrenci onayının olması durumunda işlem tamamlanabilir.

Katılımcılara sohbet aracı ile özel veya genel mesajlar gönderebilirsiniz.

Dersin süresini uzatmak için aşağıdaki yolu takip ederek(1-2) işlemi gereçekleştirebilirsiniz.

Açılan pencerede uzatmak istediğiniz süre bilgisini seçerek "Süre Uzat" düğmesine tıklamanız yeterlidir.

Derse ara verdiğinizde dersin başlamasını bekleyen öğrencilere iletmek istediğiniz lobi mesajının görüntülenmesi için aşağıdaki yolu takip ederek(1-2) işlemi gereçekleştirebilirsiniz.

Soru Ayarları

Soru aracı sanal sınıf süresi boyunca etkileşimi arttıracak olan dahili araçlardan biridir. Aşağıdaki yolu takip ederek (1-2) Sorular bölmesini açabilirsiniz.

Yeni bir soru eklemek için "+" simgesine tıklamanız yeterlidir.

Açılan Soru Ekleme penceresinden 1 numaralı alanda soru tipini seçebilirsiniz. 2 numaralı alanda sorunun seçeneklerini girebilir ve doğru cevabı bildirebilirsiniz. 3 numaralı alanda soruyla ilgili açıklama eklemek isterseniz bu alana açıklama girebilirsiniz.  4 numaralı alanda soruya görsel ekleyebilirsiniz. Gerekli bilgileri doldurduktan sonra "Kaydet" düğmesine tıklayarak soru ekleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Eklenen soruyu Sorular bölmesinde Kayıtlı Sorular altından inceleyebilirsiniz.

Soruya tıkladığınızda sorunun öğrencilere nasıl görüntüleneceği karşınıza gelir. Eğer her şey tamamsa "Yayınla" düğmesi ile soruyu sanal sınıfta yayınlayabilirsiniz.

Bölmede yer alan grafik simgesine tıklayarak sorulara gelen yanıtları inceleyebilirsiniz.

Paylaşım Ayarları

Sanal sınıfta beyaz tahta, doküman yükleme ve ekran paylaşımı yapabilirsiniz. Bunun için sayfanın üst kısmında yer alan "+" simgesine tıklamanız yeterlidir. Sanal sınıfa sunum eklemek için PDF uzantılı dosyayı bilgisayardan seçip yüklemeniz yeterlidir.

Sunum yüklendiğinde alt kısımda yer alan sol ve sağ ok yardımıyla sayfalar arasından geçiş yapabilirsiniz.

Yüklemiş olduğunuz sunumu kaldırmak için sağ bölmede yer alan Dosyalar bölmesinden silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

 

Sunum sırasında beyaz tahta açıp üzerinde işleme yapmak için sunum isminin yer aldığı alana tıklayarak açılan pencerede Yeni Sayfa Ekle düğmesine tıklayınız.

Sol bölmede yer alan araçları kullanarak ekranda işlemeler yapabilirsiniz.

Eklediğiniz çalışma sayfasını silmek için üst kısımdan silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

 

Ekran paylaşımı yapmak istediğinizde üç farklı seçenek karşınıza gelir: Ekranının tamamı, uygulama penceresi ve açık olan Choreme sekmesi. Bunlardan herhangi birini seçtiğinizde tarayıcının bildirimleri göstermesine yönelik mesajda izin vermeniz gerekir. Bu ayar ile tam ekran çalıştığınızda sohbette akan mesajları görüntüleyebilirsiniz.

Paylaşmak istediğiniz pencereyi seçerek Paylaş düğmesine tıklayabilirsiniz.

 

Derse ara vermek istemeniz durumunda "Ara Ver" düğmesine tıklayabilirsiniz.

Açılacak sayfada lobi mesajı metnini girebilirsiniz. Öğrenciler ara boyunda lobide bekletilecektir.

Arayı bitirip derse devam etmek istediğinizde Başlat düğmesi ile devam edebilirsiniz.

Ders boyunca kamera ve mikrofon paylaşımını açıp kapatmak isterseniz aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz (1-2). Sunum moduna geçmek isterseniz bu pencereden Sunum modunu seçmeniz yeterlidir.

Sunum modundan çıkmak istediğiniz durumda sağ üst köşede yer alan, aşağıdaki simgeye tıklamanız yeterlidir.

 

background image