Öğretim Elemanı Yardım Videoları

1) ÖYS-Giriş

Video önizleme

Bu videoda Öğrenme Yönetim Sisteminin web adresini, kullanıcı adı ve şifre ile ÖYS'ye nasıl giriş yapıldığını öğreneceksiniz.

2) ÖYS-Anasayfa

Video önizleme

Bu videoda ÖYS'nin arayüzünü tanıyacak; derslerim, iletişim araçları, takvim, duyuru, destek merkezi gibi modeüllere arayüzden nasıl ulaşıldığını öğreneceksiniz.

3) ÖYS-Derslerim

Video önizleme

Bu videoda ÖYS'deki derslerim modülünün nasıl kullanıldığını öğreneceksiniz.

4) ÖYS-Takvim

Video önizleme

Bu videoda ÖYS'deki takvim modülünün nasıl kullanıldığını öğreneceksiniz.

5) ÖYS-İletişim Araçları

Video önizleme

Bu videoda ÖYS'deki iletişim araçları modülünü tanıyacaksınız.

6) ÖYS-İletişim Araçları/Mesaj

Video önizleme

Bu videoda ÖYS'deki mesaj modülünün nasıl kullanıldığını öğreneceksiniz.

7) ÖYS-İletişim Araçları/Duyurular

Video önizleme

Bu videoda ÖYS'deki duyurular modülünün nasıl kullanıldığını öğreneceksiniz.

8) ÖYS-İletişim Araçları/Forum

Video önizleme

Bu videoda ÖYS'deki forum modülünün nasıl kullanıldığını öğreneceksiniz.

9) ÖYS-İletişim Araçları/Yardım Masası

Video önizleme

Bu videoda ÖYS'deki yardım masası modülünün nasıl kullanıldığını öğreneceksiniz.

10) ÖYS-Ders Ekranı

Video önizleme

Bu videoda eğitimcisi olduğunuz dersleri görüntülemeyi öğrenecek ve ders ekranındaki aktivite listesi, şube, aktivite ekleme, iletişim kurma gibi özellikleri tanıyacaksınız.

11) ÖYS-Ders Ekranı/İletişim Kur

Video önizleme

Bu videoda bir ders ekranında öğrencilerle iletişim kurmayı, şube duyurusu yapmayı, şubedeki öğrencilere toplu mesaj göndermeyi öğreneceksiniz.

12) ÖYS-Ders Ekranı/Aktivite/Ödev Ekleme

Video önizleme

Bu videoda bir ders ekranına yeni bir aktivite olarak ödev eklemeyi ve ödev aktivitesini kullanmayı öğreneceksiniz.

13) ÖYS-Ders Ekranı/Aktivite/Forum Ekleme

Video önizleme

Bu videoda bir ders ekranına yeni bir aktivite olarak forum eklemeyi ve form aktivitesini kullanmayı öğreneceksiniz.

14) ÖYS-Ders Ekranı/Aktivite/Doküman Ekleme

Video önizleme

Bu videoda bir ders ekranına yeni bir aktivite olarak doküman (word, excel, powerpoint, pdf) eklemeyi ve doküman aktivitesini kullanmayı öğreneceksiniz.

15) ÖYS-Ders Ekranı/Aktivite/Sanal Sınıf Ekleme

Video önizleme

Bu videoda bir ders ekranına yeni bir aktivite olarak sanal sınıf (perculus+) eklemeyi ve sanal sınıf başlangıç ve bitiş tarihlerini görünütlemeyi öğreneceksiniz.

16) ÖYS-Ders Ekranı/Aktivite/Video Ekleme

Video önizleme

Bu videoda bir ders ekranına yeni bir aktivite olarak video (mp4) eklemeyi ve videoyu görünütlemeyi öğreneceksiniz.

17) Sanal Sınıfa Giriş ve Sistem Kontrolü

Video önizleme

Bu videoda öğrenme yönetim sisteminden sanal sınıfa giriş yapmayı, sanal sınıfta kamera, mikrofon, hoparlör ve internet bağlantı hızını kontrol etmeyi öğreneceksiniz.

18) Sanal Sınıf-Beyaz Tahta Kullanma

Video önizleme

Bu videoda sanal sınıfta bir çalışma sayfası olarak beyaz tahta oluşturmayı, beyaz tahtayı öğrencilerle birlikte ortak kullanmayı ve çalışma sayfasını silmeyi öğreneceksin.

19) Sanal Sınıf-Doküman Yükleme

Video önizleme

Bu videoda sanal sınıfa doküman yüklemeyi (pdf), bu dokümanı sunmayı ve öğrencilere sunum yapacağınız dokümanlar arasında geçiş yapmayı öğreneceksiniz.

20) Sanal Sınıf-Ekran Paylaşma

Video önizleme

Bu videoda sanal sınıfta bilgisayar ekranınızı paylaşmayı öğreneceksiniz.

.21) Sanal Sınıf-Kamera, Mikrofon, Yetki Verme

Video önizleme

Bu videoda sanal sınıfta kamera ve mikrofonunuzu açma ve kapatma işlemlerini, söz hakkı isteyen öğrencilere kamera ve mikrofon hakkı ile ekran paylaşımı yetkisi vermeyi öğreneceksiniz.

22) Sanal Sınıf-Sohbet

Video önizleme

Bu videoda sanal sınıfta yazarak sohbet etme ve sohbet ayarlarını değiştirme özelliklerini öğreneceksiniz.

23) Sanal Sınıf-Sorular, Anket Yapma

Video önizleme

Bu videoda sanal sınıfta öğrencilere anlık soru sorma ve anket yapma özelliklerini öğreneceksiniz.

24) Sanal Sınıf-Dersi Kayıt Etme, Ara Verme, Bitirme

Video önizleme

Bu videoda sanal sınıfta dersi başlatma, derse ara verme, dersin süresini uzatma, lobi duyurusu yapma ve oturum ayarları özelliklerini öğreneceksiniz.

25) Sanal Sınıf Ders Kaydını İzleme

Video önizleme

Bu videoda ÖYS'den kaydedilmiş bir sanal sınıf oturumunun videosunu izlemeyi öğreneceksiniz.

26) ÖYS-Çıkış

Video önizleme

Bu videoda Öğrenme Yönetim Sisteminden veri kaybetmeden nasıl çıkış yapıldığını öğreneceksiniz.