Perculus+ 'da sistem kontrolü nasıl yapılır?

 

Sevgili Öğrenciler,

GUZEM Öğrenme Yönetim Sisteminde bildiğiniz üzere sanal sınıflar ile eş zamanlı olarak derslerimize devam etmekteyiz. Sanal sınıflarda kamera ve ses ayarlarının doğru yapılabilmesi derslere katılımınızı daha verimli kılacaktır. Dersinize tanımlanmış olan sanal sınıfa tıkladığınızda açılan sanal sınıf sayfasında kamera ve ses ayarlarını yapmanız için sistem kontrolü penceresi otomatik olarak açılmaktadır.

Sistem Kontrolü

Sistem kontrolü aracı ile kamera, ses ve bağlantı ayarlarınızı kontrol edebilirsiniz.

Eğer daha önce sanal sınıfa giriş yaptıysanız bu pencereye daha sonra da erişebilirsiniz.

 

Önceden kamera ve ses ayarları için engelleme yaptıysanız tarayıcınız bunu kaydedecektir. Bu işlemin iptali için adres satırının sağında bulunan kamera simgesine tıklayarak ayarları değiştirebilirsiniz.

<img data-cke-saved-src="gorsel/13.png" src="gorsel/13.png" style="width:80%" "="">

 

İzin

Sanal sınıfa giriş yaptığınızda kamera ve ses ayarlarınız varsayılan olarak kapalı gelmektedir. Ancak dersin öğretim elemanı, siz kamera ve ses yetkisi verdiğinde kamera ve görüntünüzü açabilirsiniz. Size yetki verildiğinde mutlaka onayınız istenmektedir. Onay verdiğiniz takdirde kamera ve ses açabilirsiniz.

Kapatıp-Açma

Onay verdiğinizde kamera ve ses aygıtınız açılacaktır.

Eğer kamera veya sesi kapatmak isterseniz simgelerin üstüne tıklayarak bu kapatıp-açma işlemlerini tekrarlayabilirsiniz.

background image